Tisdag

jajomen! har egentligen inte tid alls att skriva då jag sitter och tittar på junior-vm i hockey, sverige leder just nu med 2-0 tio minuter in i matchen som spelas mot ryssland. känner vittringen av vinst.

igår så fick jag mig ett pass på ängsis och det gick smärtfritt ;D sen idag har vi varit och inhandlat lite förnödenheter på alkoholbolaget och jag köpte samma vin som jag och mamma köpte och skulle testa hemma i gällivare förra veckan men i och med att jag inte intog en endaste droppe alkhol där så tänkte jag att jag måste köpa igen.

Varsågod mor, hoppas cidrarna smakar bra i saunan :D

just det, beställde mig en extern hårddisk tidigare så jag kan slänga över allt nödvändigt och kanske dra en formatering för första gången på två år, känns som att det är VÄLDIGT nödvändigt =)

nästan en vecka sent kan jag ju berätta om min vecka i gällivare kom jag på :D

Söndag: avresa från luleå, stannade till på jv innan vi drog oss. det som förvånade mig väldigt mycket var att mamma klarade sig på en cigg och noll kaffe på hela resan, tycker vi gör ett kors i taket där!

Måndag: en aning stressfylld dag. skjutsade ungar till skolan och råkade somna om, dela kometen och direkt vi kom innanför dörren var vi tvungen att dra vidare för att barna skulle ha julavslutning i tennishallen. vi var där i tid men i och med att inte så många i gällivare kommun är kapabla att parkera sina bilar på ett vettigt sätt så fanns det inte en enda plats men ungarna dumpades och jag och caiso for hem och bytte bil =) fett najs, när högstadiets avslutning skulle börja och alla galna småbarnspäron åkt fanns det plats för en liten svart merco men vi hann itne mer än in förren mams ringer och säger att vi ska komma på pump för att de var för få folk där och smart som man är så for vi till mampas sporthall istället för folkets hus i gällivare. tillslut kom vi fram och började träna. kring halv tio var alla hemma och hungriga så jag och far for på jakt efter pizza och tillslut så hittade vi till dylan.

Tisdag: jag följde med bajso och handla på coopan, jag hittade bättre där inne än vad hon gjorde vilket inte är så illa pinkat i och med att det var mitt första besök där inne =) sen hände inte något speciellt förutom baklotteri som familjen lantto vann första pris på, yeeeeeyyy.

Onsdag: en dag på staden, en dag då vi handlade de sista julisarna. en dag då jag hann vara med olsson =)

Torsdag: JULAFTON, julklappsletning när jag vaknade ur min dvala vid 12, grötbrunch och sedan förberedelser inför middagen. Middagen satt fint, lite surr om allt möjligt innan julisarna =) fick fina julisar av min familj, men har man varit snäll i ett helt år så har man :D kring kvällen så drog jag mot olsson och skogis där jag fick min julklapp som jag visade i mitt förra inlägg sen spelade vi spel lååångt in på natten innan jag smög mig ut i kylan och körde hem.

Fredag: vaknar kring 12 igen och till min stora förvåning så sitter min sambo där i köket och dricker kaffe, sen får han öppna sin julklapp - flanellskjorta med tillhörande hängslen =) sen drog vi till killinge där det vankades blodpalt och potatis, jag tycker inte att man kan äta blodpalt utan potatis det känns ofullkomligt. just det fanns även lite julmat och ren och älgkött för dom som äter det :D sen gick vi över till mommos stuga och hämtade yllesockor och fick julisar
När vi kommer hem blev det bastu och tobbe tog nån öl sen mot tommy och gänget som skulle ha skjuts till björnis sen till olsson där allt flöt på bra, grabbarna drack och vi tjejor(jag och olsson) var nyktra, vi lämna pojkarna på fjällnäs och for på egna äventyr, bland annat så skjutsa vi hem min svåger och spanade efter försvunnet folk och lite så =) sen pizza från manuella, tobbe halkar i trappan och jessicas rulle kläms under tobbes arm och det sprutar dressing från den min pizza hamnar på backen men inte utanför kartongen. sen hände samma sak utanför jessica och limpan fast denna gång höll limpan i pizzorna. lite typiskt att det var min och jessicas mat som det gick dåligt för, men smaka gott det gjorde den :D

Lördag: LUGN DAG, inga aktiviteter alls förutom att jag hjälpte mamma att sätta in diabilder i datorn.

Söndag: avresa mot luleå och än en gång så får man ställa sig fråga; hur fan tänker den där människan i den där bilen? var nämligen galet mycket snörök efter töre och då menar jag GALET mycket och ändå så skulle folk köra om, tobs var ´nästan tvungen att stanna för att han varken såg räcket eller kanten på vägen.. men vi överlevde.


fasen vad det luktar fis här och det sjuka är att jag inte har fisit och tobbe ligger och sover och om det är hans som luktar in hit så är det illa.

nåväl nu ska jag se genomgången av perioden, tog fasen mer än tio minuter att skriva. tjing

Torsdag

Fick denna av olsson och hennes partner skogaholms :)

Lördag

Imorn mina kära vänner så styr jag kosan mot Gällivare =)

igår och idag har jag haft lite ärenden på schtan sen har vi tvättat kläder och just nu så har tobbe endast 49 stycken rena t-shirts eller det blir 50 med den han har på sig. haha helt sjukt, men det som är mer sjukt är att han har fler t-shirts i tvätten sååå.. min fråga blir då; är detta normalt??
jag tror inte att jag ens äger så många klädesplagg öht :P sen att han har köpstopp på t-shirts är väl ganska självklart?

nåjo, ska titta lite i min tomma garderob om jag hittar något att ta med mig till gällivare :D näe nu måste jag fokusera lite på dansbandskampen!

tjinghejs

Onsdag

var inne på FelSMS.se och läste litegrann då jag hittade den här, var nog på g att väcka tobbe så mycket som jag garvade

Till: Mamma
Sms: Smekte dina bröst i natt när du sov. Det verkade som du gillade det. Din lilla kåting.
Svar: Vad pratar du för strunt

Förklaring: Så, nu tror mamma att jag smekt hennes bröst eftersom jag inte vågade förklara utan bara vill glömma helvetet. Jag trippelkollar alltid numera innan jag skickar sms. Smset var menat till min tjej.

Måndag

Imorn ska jag med linda till boden på shoppingresa! får inte glömma att köpa mig lite julklappspapper och fnula lite på den sista julklappen :D

idag har vi inte gjort dess mer, lagade lite stroggis till middag och sen ikväll ska vi se ullared och käka FRUKT! det är ju jul om något, massor av äpple och mandariner/clementiner/satsumas. Sen när ullared är slut så ska jag slänga ihop kärleksmumsen så är jag klar med julbaket för denna gång :D det som har varit godast hittills är ju faktiskt lussebullarna.

får ta och fota alla mina godsaker sen när vi har fikakväll här, vad sägs om torsdag/fredag?

nu ska jag fortsätta titta på biggest loser

Söndag

vad mysigt jag har det här i min ensamhet med tre tända ljus :D mycket vackert. såg nyss filmen En sång för Martin, har som för mig att vi såg den på op. Filmen handlar ju om att Martin där blir dement så det hade ju varit rätt så logiskt om vi hade sett den typ i ettan innan vi gick ut på praktiken.

Ikväll ska jag ta och baka mina lussebullar och om tiden och margarinet räcker till så ska jag göra kärleksmums också! Sen tror jag att jag ska bjuda dom som vill komma på julfika på just det :D Då blir det alltså sexkaka, havreflarn, chokladris, kärleksmums och lussebullar, någon som vill komma?

Sen idag är det ju lucia och jag fick se mitt luciatåg redan i fredags på jobbet, tänk att det är 6år(??) som har gått sedan vi hade vårat.. vilka minnen ;P

men nu fick ni se ett livstecken från mig iaf ;P

tjiiing


Tisdag

jag erkänner att det känns väldigt deppigt när till och med min mor uppdaterar mer ofta än vad jag gör.. jag har gått ner i en bunker på en golfbana, det är sååå torrt att jag kvävs - så kan jag beskriva min "bloggtorka" bäst :D

nu över till något mer roligt, imorn onsdag så ska jag jobba på masten och vem ska bossa över mig om inte Linda =) ska bli intressant och se om hon ryter till åt mig när jag ger gamlingarna för mycket grönsaker eller om jag kanske missar att det är lite skal kvar på en potatis eller kanske om jag skulle vara tvungen att gå på toaletten.. nu blev jag rädd och orolig över att jobba med linda..

just i denna stund utöver funderingarna över morgondagens jobb så knaprar jag på ett alldeles färskt havreflarn kan ju även tillägga att det är fiberberikade havregryn, blir det ett litet plus i kanten? ska nog stralleballe ta och dela blocken med choklad i mindre bitar i väntan på att vattenbadet blir varmare.

tjingeling

Tisdag

nu var det färdigjobbat!

ska komma ihåg att köpa en julkalender till mig och en julkalender till tobbe imorn, dålig stil av oss att inte ha det färdigt på 1a december..


nåväl nu tjingar jag iväg till mitt broderi.

Tisdag

Första december och jag har ingen kalender.. Måste ordnas idag!

Jo som alla vet så var jag heeeelt kär i ett timrat hus i persön men i och med att varken jag eller tobbe hade jobb tidigare så var det inte så lätt att köpa det. För ett par minuter sedan så gick jag in på nsd och hittar den här artikeln http://www.nsd.se/nyheter/lulea/artikel.aspx?ArticleId=5036446 och det innebär att mitt fina hus har blivit ett skräckens hus =/

men ett plus är ju att det kanske hamnar på marknaden igen =D, var jag okänslig nu kanske?

Idag, imorn och på torsdag så ska jag jobba på masten..

näe nu ska jag äta en köttbullemacka och försöka få tag på min mor :D