Tisdag

det borde då vara tisdag idag, och datorn säger att det är tisdagen den 31a mars. SHIT!! det är första april imorn, april april din dumma sill jag kan lura dig vart jag vill, den meningen vill jag fåm användning för imorn och i och med att jag ärvt in lögnighet(mitt egna ord) från mamma så blir det nog inte nå större problemas att komma på nåt att lura i tobbe för att sen asgarva åt mig själv ;P

idag ska jag och jobba på älvgården från 12.30 till 21.15 långt och roligt pass - förhoppningsvis ;) men det brukar oftast gå ganska smidigt där så.. sen när jag har rast så har jag frågat tobbe lite snällt om det bli kasslersås till middag, han fick fara och jobba idag förresten.

Mami och Papi!! jag är ledig i helgen så antingen så kommer jag eller så kommer vi, meddelar lite längre fram hur det blir men om jag ska komma själv så tar jag tåget på torsdag eftermiddag.

nu tjingalong

Måndag

hehu, igår när jag jobbade shade jag inte med mig mobilion på avdelningen och när jag återvände till den så hade jag ett missat samtal från Therese Nilsson :P oväntat! men iaf så har jag gått med henne på stan idag i ett antal timmar, men det var som kul ändå ;P

imorn blir det jobb, så tjingalong

Lördag

klockan är 20.33 och jag är en dålig människa. men jag är ensam hemma så jag får skylla på det.
-vad är det kärringen svamlar om?
jo jag svamlar om det där att man ska ha all elektronik avslagen mellan 20.30-21.30 ikväll.

påminner den som nu läser min blogg att ställa om klockan inatt, annars kan det bli pinsamt på jobbet ;)

tjingalong

Lördag

holabandola!

har just föst ut mitt besök bestående av jesols och hennes karl, dom hade vägarna förbi så jag tvingade hit dom på en kaffe. har för övrigt jobbat klart första passet för dagen på masten och nu är det endast 3 timmar och ca 25 min kvar tills jag börjar kvällspasset. delade turer har både för och nackdelar tycker jag ett stort minus är ju att hela dagen försvinner till jobb då man inte har så många timmar hemma. men då är det ju skönt att gå lite kortare pass och ha mer att göra som på förmiddagen då är det ju alla morgonbestyr och på kvällen så hjälpar man ju dom i säng och det är sant att tiden går mycket fortare när man har något att göra :P

imorn jobbar jag också förmiddag och slutar klockan två så det är ganska full rulle hela förmiddagen förutom när man ska ha sin rast, om det inte går att göra så att man sparar rasten så att man får sluta en halvtimme tidigare. ska höra mig för om det.

ska snart slå en signal till tobbe och höra hur det går för grabbarna som har farit mot strömsund hållet för att hämta en skoter. lååång väg att åka 60mil enkel väg, är inte avundsjuk ;P

nu kolla reklamen och sen ringa min sambo

GRATTIS

Grattis världens bästa lillebror som fyller 12år idag, tycker det var alldeles nyss du var en liten, liten plutt :D



har ingen nyare bild på datorn men han är fortfarande lika söt min bror ;)

Fredag

under denna vecka som gått har jag haft en ledig dag ;D kosings!
råkade somna på soffan igår så imorse vaknade jag av den underbara solen som var i full gång med att fritera min kropp, mysigt mysigt så jag drog ner persiennerna och återvände till soffan.

snart börjar jag jobba ska hinna med en dusch och påklädning innan jag går, men det ska nog gå bra.

nu ska jag tina lite kyckling som torre skulle dinera i eftermiddag,
tjingalong

Torsdag

jajomen det blir på radiomasten som helgen spenderas på :P linda hur jobbar du?

förresten så kan jag berätta att jag fått en helt ny dator av min älskade pojkvän, eller nu ljög jag har inte fått en ny dator men det känns som det i och med att han hade varit och fixat ett gäng mer ram-minne till den :P blev väldigt glatt överraskad. går faktiskt inte att beskriva med ord hur stor skillnad det är på datorn nu och datorn igår.



och idag efter jobbet så for vi och storhandlade, hade till och med skrivit en handlingslapp och ett STORT PLUS för att vi bara köpte det som var på lappen. sen hem och få min present och sen lagade vi kycklingwok :D var jääääkligt gott, den godaste woken vi gjort fram tills nu iaf.

tjingalong

Onsdag

gudarns vad tråkigt jag har det.
har fått tre dagars jobb ihelgen,
Fre - Em
Lör - Delad
Sön - Fm
måste ta igen så mycket jag bara kan i och med att jag var sjuk så länge tidigare i månaden =/ men iaf det blir lite pengar :)

nu ska jag se hur långt det första avsnittet har kommit.

tjingalong

Tisdag

nu är arbetsdagen avklarad, sitter och filisoferar lite här i datarummet.
hur härligt som helst är det när det blåser lite lätt från fönstret :D det är guld!

imorn ska jag vara ensam här hemma då tobbe åker till kalix och blir där hela förmiddagen :P

och förresten så fyller Louise (tror jag är den enda som kallar henne för det) 21 år! det firar vi med ett par bilder på henne :P

              


Så än en gång, GRATTIS

Måndag

jaooo, blev väckt av snor-tor imorse. han ville meddela mig om att jag hade fått jobbförfrågningar på mobilion så jag svarade ja väldigt snabbt, var tvungen att trippelkolla sen vilket ställe jag skulle vara på *trumvirvel* RADIOMASTEN!

har gått som på räls idag även fast jag inte ätit något under hela dagen, dmo hade stekt strömming till middag och jag la mig på en massagebänk och vilade under rasten så det blidde ingen mat. imorn börjar jag klockan 7 på morgonen så det blir att stiga upp tidigt så jag måste alltså lägga mig tidigt också.

just nu finns det bara ett ord som roterar i mitt huvud - JOBBA

så tjingalong

Söndag

idag är vi hemkomna från gällko, yesyes. vaknade uuuuurtidigt idag och började dona lite där hemma och sen köra ebba till stan och sen hem igen för att packa ner alla våra grejer som jag spridit ut i huset :P med det gjort så blev det ett HEJDÅ! hallå? HALLÅ?!?! VI ÅKER NU!! då fick vi hejdå till svar :P

resan gick riktigt bra stannade till och med till i morjärv och kollade in gk en sväng, hittade ingenting av värde så vi fortsatte hemåt. sen vidare mot maxi och inhandla ingredienser till papis stroggis sen till mina svärisar där jag beklagad mig över att det inte blivit någon skotertur för att tobin är sjuk - dom skrattade åt det hela och sen for vi hem. började genast med maten och på nåt vänster så blev det ändå inte samma som pappas, vad gör vi för fel papi?

har kikat wipeout och sanningens ögonblick, det jag gillar med sanningens ögonblick är sättet dom säger VA? på när det visar sig att dom har ljugit. är som speciellt, linda rosing säger "skämtar ni med mig" på samma sätt när hennes kompanjoner visar bilderna på killarna som hänger löst. jag måste ta en tvfri dag här någon dag. jag inser själv att jag tittar för mycket på tv. ja. okej. ja!

jomenvisst nu ska jag lägga lite harpan innan jag återvänder till min bästa vän - tvn

Lördag

okej, jag erkänner! jag är sämst på att uppdatera när jag är här i gällivare.
men iaf här kommer ett tappert försök till ett inlägg

vi kom ju hit i torsdags kring tresnåret, hjälpte mor att packa det hon skulle ha med när dom skulle till stockholm, nåväl sen for vi och lämnade dessa två på tågstationen och drog hem för en lugn stund :D nåväl satt och tittade lite på tv och då poppar tony(tobbes kompis) upp i rutan, jag skämdes :P men det gör man väl alltid när man ser ett bekant ansikte, sin hemstad eller liknande på tv? sen sova :D

upp tidigt på fredag för att lämna oliver på skolan, ebba hon tog bussen frivilligt. sen hem och barnvakta sjuka wilma. sen råkade vi alla utom wilma somna och sen fick hon lunch när vi väl vaknade ;P for och handlade lite och sen blev det middag och ännu senare besökte vi olssons livs på granis, gode snygg lägga måste jag säga!

idag har vi varit på marknaden och kikat, var jäääkligt kallt så det blev bara en snabb sväng men huvudsaken är ju att wilma fick sitt karra.

nu har jag och älsklingen precis kommit upp från den gudomliga bastun, hade jag fått så hade jag byggt om balkongen till en bastu :D nåväl ska vara lite social innan vi går och sover. imorn blir det en dag med lite städning, organisering och hemfärd =/ men det dröjer nog inte så länge tills vi kommer hit nästa gång.

för den observanta som märkt att jag inte skrivit något om nån skoterkörning så kan jag berätta att min man har blivit sjuk. så det får bli nästa gång. tjingeling.

Torsdag

..och strax drog vi.

Onsdag

heeeeey och godmorgon!

sitter här inne med fönstret halvt öppet och drömmer mig bort ;P
eller så inte, peppar mig själv inför jobbet i eftermiddag/kväll ska vara på strand idag är nog första gången jag är på den avdelningen jag ska vara på men det går ju bra. sen har jag fått ett pass nästa torsdag också på samma hus men en annan avdelning och sen fick jag hela FEM dagar i april :D så nu väntar jag bara på sms, give me fler sms.

nu ska jag tvinga iväg tobön så vi kan leta lite grejer på biltema igen dock så är det åt mami denna gång

so long

Tisdag

hellu!

sitter här vid våran nya dator i datarummet, så fint :D filosoferar lite över min hörsel.. tänk om jag ALDRIG får tillbaka den. hujaligen känner mig nog handikappad för tillfället måste vrida mitt bra öra mot personen som pratar för att jag ska höra vad som sägs. kassörskan på willys tittade snett på mig när jag vände det bra örat mot henne ;D

käner mig enormt psykad när torbjörn står bakom mig och läser allt högt som jag skriver.. blir heeelt knäpp av det, alldeles nyss fick jag även en rap in i mitt dåliga öra men lukten tog sig ändå fram till näsan.. hade inte mattan här inne i skrubben varit så fin så hade jag spytt.

nåväl över till något annat, på torsdag drar vi oss mot byn för en helg fylld med aktiviteter. skoterkörning med barnen, en titt på olssons nya lägga, slagsmål med barnen ja allt som erbjuds.. när det gäller skoterkörningen så blir det nog att dra upp mot kiblehållet, det är väl ditåt vi brukar köra pappa? sen grillad korv :D:D

nu ska visst jag och tobööön komponera nåt så jag får återkomma

Måndag

seså flickor, seså.

nåväl sitter och lyssnar på tobi och anders som håller på att dona med en bredbandskabel till tobis dator, förresten så är datarummet klart nu om man räknar bort att vi inte har en datastol.

jag hatar att vara döv!!

uppdaterar sen om det nu skulle hända något :P

Söndag

nu åkte svärföräldrarna hem. tobi och hans far har donat med vårat blivande databord :P

har fått en kommentar av min kära bror att jag ska slua gnälla över att jag är sjuk. MEN HALLÅ!! när han är sjuk så är det nästan så att man får ringa begravningsbyrån och boka en kista för att han är fullt övertygad om att han ska dö en lång och plågsam död - det är när han har fått nästäppa. nåväl när jag ändå är inne på min bror så har jag en fråga åt honom : INFLYTTNINGSFESTEN ? ? du har ju lovat en sådan


jojust över till något helt annat nu, tobbe har köpt sig en egen dator ;) och igårkväll så skulle grabbarna (tobbe, kero och anders) installera svenska xp på den och hålla på dona som killar gör. så jag fick sällskap av brudarna (linda och emelie) vi satt och surra på som vanligt och sen avvek linda från våra diskussioner och sen drog grabbarna och snurra så jag och emelie beslutade att vi skulle se tatuerad torso och så blev det. Förlåt än en gång emelie för att jag satt och kommentera hela filmen =) sen satt vi och surrade ännu mer tills killarna kom tillbaka kring halv 4 snåret. då kom tobbe på att vi ska ta alla våra mp3skivor och lägga in på nya datorn. så det fick bli så och det var vi klar med just före fem men jag är ju lite speciell med min sömn och hade passerat min trötthetsgräns så jag kunde somna först kring halv åtta.

nu ska vi gå med soporna och sen får man ju se.

tjingeling

Fredag

och öronvärken håller i sig.
igår när jag skulle sova så blev det sådär överjävlig smärta igen. så jag grina mig till sömns. idag känner jag att jag har fått i mig för mycket tabletter dom senaste dagarna. men jag måste ju äta dom annars får jag ju överjävligast med smärta. sen har mamma gett mig en massa tips vad jag ska göra :) tack mami!

ikväll åker papi och lillebror till boden på cup :D så om jag mår bra så ska vi åka dit och titta nån match =)

i slutet av månaden så drar sig tobi mot kalix för att ha nån intervju om hans lastbilskortönskan, så då kanske det blir en lastilschaufför jag får till sambo.

nu ska jag lägga mig under täcket och försvinna.

Torsdag

sitter och kollar unga mödrar.

nåväl i tisdags så kände jag att jag var på g att bli sjuk igen, men inget speciellt hände. igår så fick jag väldigt ont i mitt vänstra öra och i huvudet. jobbigt att försöka vinkla huvudet så det gör mindre ont. nväl vi tittade klart hockeyn sen la mig i soffan och försökte titta law & order men när den var slut kring elva så kände jag att jag ville åka in för att det gjorde så ont. så in i bilen och iväg till sunderbyn, väl där så pratade jag med en sköterska som sa att dom inte har nån doktor som har koll på öron. nåväl han tog temp, hänvisade mig till mjölkuddens vc och skrev en anteckning om att jag varit där. sen hem och försöka sova det gick käpprätt åt pipsvängen. har legat och grinat för att jag har haft så ont. men på nåt sätt somnade jag i en timme eller två. sen upp och ringa vc fick tid där ganska fort så vi åkte dit. träffade sköterskan som tittade i mina öron och hämtade en läkare så han fick kika sagt och gjort det visade sig att jag hade inflammation i mellanörat =( det som var värre var ju att dom inte ger penicillin åt dom över två år för att det inte hjälper mot det onda eller förebygger att trumhinnan spricker. så köpte ipren för att det ska hjälpa mer än alvedon. tog en ipren när vi kom hem men det hjälpte inte ett skit så jag grinade åt tobbe än en gång han ringde sin far och fråga om dom hade nå citodon men det hade dom inte men han sa att jag skulle ta en till ipren och det gjorde jag. sen vaknade jag just innan klockan 6 :D

nu ska jag kolla matchen mellan lule och frölunda. det går nog bättre idag.

Måndag

HEJ!

sitter med fötterna på bordet, har kommit hem från jobbet här för en halvtimme sedan.
jobbet gick bra från början var jag på trean sedan för att det skulle vara två med delegering på varje avdelning så bytte jag avdelning till ettan så att en ordinarie fick gå upp :D allt flöt på bra till klockan var 20.30 och jag skulle tillbaka till trean. sen donade jag klart där :D

nu funderar jag på att tvinga torbjörn att se filmen -> SLAGSKOTT haha rolig film.

tjingeling

p.s. lule var dåliga ikväll

Söndag

men jisses, jag har inte varit på datorn min i mer än 10 min under hela helgen.
DUKTIGT!!

i helgen som varit har spenderats med mor och wilmisen. i fredags så for vi till stan och hämtade väskorna och wilmis nalle av mor + wilma i stan. sen hem och lämna det. var här hemma och kände lugnet en stund innan klockan blev 16.30 och vi drog oss mot stan för att lämna tågbiljetten som mamma hade råkat skicka med i en väska. det var ebba som skulle hem med tåget, hon ville inte stanna här hos oss. sen drog vi oss mot dollar och sen till icamaxi för lite handling av mat :D
väl hemma så käkade vi lite mat våfflor till barnen (jag och wilma) och kött och potatissallad till dom lite mer vuxna. sen gick vi och sova innan tolv.
lördagen vaknade vi och kökade frulle innan vi for vidare till leos lekland, det började med att tobbe skrapa upp armbågen när han hoppade studsmatta sen ramlade jag rakt bak när jag halkade på deras filtgolv haha så nu har jag alldeles ont i vaden. sen var vi hemma och käkade karra och slingade mammas hår.
söndag vaknade, käkade frulle och sen kom lillebror och paps och hämtade mor och wilma. sen for jag och tobs till kvantum och handlade :D

nu vidare.

Fredag

och jag har inte lagt mig ännu. nånting måste vara fel på mig när jag inte blir trött nångång.

måste tvinga mig själv att somna på ett tag, men först måste jag bara länka till en sida
http://www.babble.com/CS/blogs/strollerderby/archive/2009/02/26/child-abuse-investigation-centers-on-supernanny-dad.aspx lite längre ner på sidan så är det ett youtubeklipp från ett supernannyavsnitt som inte kommer att visas här i sverige. kan då lugnt säga att min haka var nere i golvet när klippet var slut..

vilka rikspuckon det finns.

Torsdag

TYCK SYND OM MIG!

lite iaf.. nåväl har två saker jag stör mig enormt mycket på just nu,
1) min kära granne har fått för sig att det är helt okej att testa ljudet på sin stereo nu klockan 03.22, människan måste ha varit arbetslös i ett antal år då han verkar ha glömt bort att folk vanligtvis jobbar under veckorna. ghaaa.
2) min älskade hosta som har trappat upp några tiotal steg på rivjärnsskalan =( fy tusan, under kvällen så lugnade den ner sig ett tag och då lyckades både jag och tobi glömma bort att hämta mer coceliana från hans föräldrar. den glömska sidan hos oss två uppskattas inte av mig just nu.

hisch hosch, sitter för övrigt och tittar på Love my way som går på fyran. just det ja, hade ju tvättstuga i nån timme ( 22-07 ) men jag tvättade bara badlakan, för mamma och wilmas skull så dom slipper lufttorka/torka sig med toapapper när dom duschat/badat, underkläder och 13st av tobis tshirts. under tiden jag väntade på att torktumlaren och torkskåpet skulle vara klart så slog jag igång Askungen och satt som klistrad framför datorn :D
N O S T A L G I

måste få hostan att lugna ner sig så ska jag hoppa till kojs och försöka sova.

Onsdag

sitter och kikar på efterlyst, har en kudde som pinsamhetssköld.
mååh, är ju pinsamt att titta på folksamlingen som står bakom hasse och gw och ringer hem till sin mamma och säger : mamma!! maammaaa!! ser du mig bakom hasse?

nåväl snart börjar tvättningen och jag ska kämpa igenom denna trots min rivjärnshosta.

tjingeling

Tisdag

det låter som att ett flygplan försöker parkera på baksidan av vårat hus, inte skoj!
men men känns lite tungt med förkylning, eller kan inte räkna det som förkylning då jag bara har denna äckliga hosta. sen tycker tobbe att jag är varm men jag känner mig inte dåsig eller hängig eller har ont i huvudet så det är nog bara han som har kallt blod i ådrorna.

om ett par timmar så drar jag mig mot midskogen a, för att se hur gamlingarna har det där under nattetid. ska bli spännande då det var längesen jag var helt ny på nåt ställe. men jag har ju oftast haft tur att få jobba med jättesnälla folk så det ska nog gå rätt så bra :D även om jag ALLTID kommer att jämföra allt med ängsgården, det är en dålig vana jag har.

nu i efterhand kan jag erkänna att jag inte fick mina ben att bära mig till tvättstugan igår så idag när vi hade varit och handlat så pallrade jag mig till  tvättstugan för att boka en ny tid och jag tänkte när jag ändå är inne i vara-uppe-hela-natten-för-att-jag-vänt-på-dygnetperiod så kan jag ju lika gärna ta och tvätta från 22 på onsdagkväll tills jag stupar. det blir nog hyvens bra!

snart börjar unga mödrar och sen ska jag hoppa i duschen och sen vila innan jobbet.

tjingeling

Måndag

ojdå! det är ett tag sen jag skrev sist.
får väl dra igenom lite lätt vad som har hänt den senaste tiden

torsdag: jobbade jag kväll på älvgården, caisa kom hit.
fredag: caisa var fortfarande här, lugnt.
lördag: klev upp, tog det lugnt, jobbade natt på ängsgården
söndag: sov, sov, käkade tacos, kollade film, sova

och natten mot idag har jag sovit pinkdåligt i och med att jag har fått regelbundna hostattacker. inte kul alls, det håller ännu på och retar i halsen men har då inte nå feber eller nåt sådant så jag kommer nog att överleva.

på fredag kommer min lillpiga hit! ja, och såklart att mami också kommer hit. paps kommer ner på söndag och hämtar mami och wilma.

nu ska jag ringa tobi och höra hur det går för honom på jobbet.